יום שבת, 18 בפברואר 2012

הטיפ השבועי: איך לכבות את שירותי המקום ובכך להגן על פרטיותכם

אחת מהבעיות החומרה שהיו בIOS הייתה אפשרות שירותי המקום. שירותי המקום גורמים בין היתר לכך שכל תמונה שצולמה / סטאטוס שפורסם  דרך מכשיר ה-IOS יהיו בעלי תיוג למקום שבו היא צולמה / פורסמה. אפשרות זו נהיית יותר מסוכנת כאשר נגנב לכם האייפון או כאשר אתם מעלים תמונות לרשת וכך אנשים ברשת יכולים לראות את מיקומכם המדוייק ובמקרה היותר גרוע אף לעקוב אחריכם.
אז איך זה עובד?
שירותי המיקום משתמשים למעשה בלווין הGPS ש"מסמן" כל מכשיר בשם אחר ובכך מאתר אותו על פי שמו. כאשר אתם מפעילים לראשונה את מכשיר הIOS שלכם קופצת הודעה ששואלת האם ברצונכם לשתף שירותי מיקום ובאילו אפליקציות ברצונכם לשתך מידע זה(אם אתם מתקינים אפליקציה חדשה בעלת אפשרות שירותי מקום, המכשיר ישאל אתכם אם ברצונכם לאפשר לאפליקציה לקבל מידע זה). ההמצלה האישית שלי היא לא לאפשר אפשרות זו, אך במקרה שכבר אפשרתם הדרך להחזיר את הגלגל אחורה היא פשוטה ביותר:
1. היכנסו ל'הגדרות".
2. בחרו באפשרות "שירותי מקום".
3. תחת תווית "מצלמה" החליפו מ-ON ל-OFF.

שירותי מיקום


במקרה שצילמתם תמונה כשירותי המקום פעילים, וברצונכם להעלות אותה לרשת ללא הפרטים המלאים הנה דרך קלה ופשוטה לצלם בדיוק את אותה התמונה אך הפעם בלי הפרטים המדוייקים שלה:
  1. היכנסו ל"תמונות".
  2. היכנסו לתמונה שברצונכם להעלות.
  3. עשו צילום מסך למכשיר(לחיצה על כפתור הכיבוי וכפתור הבית בו זמנית - תהיה הנפשה של פלאש על המסך).
  4. היכנסו שוב ל"תמונות".
  5. התמונה החדשה(צילום המסך) תופיע כתמונה האחרונה שצולמה.
  6. כעת אתם יכולים למחוק את התמונה הישנה.
  7. העלו את התמונה החדשה לרשת.  
אין שום סיבה להיות מודאגים בכל הנוגע למעקב אחריכם, אך אם זה מה שיגרום לכם להיות יותר שקטים זוהי דרך הקלה והמהירה ביותר לטיפול בבעיה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה